Vertragen, het is zo’n woord dat ik steeds vaker hoor of misschien ligt het aan mij dat het woord mij opvalt ūüėČ
Vertragen, ik vind het persoonlijk best weleens lastig.

Zo’n 10 jaar geleden toen ik nog dagelijks met de honden in de duinen en op het strand liep, nam ik mij voor om regelmatig even ergens op een bankje te zitten. Gewoon zitten, niksen, even zijn.¬† Best raar voor iemand die gewend is om altijd in actie te zijn :-).
Dus ging ik zitten, op een bankje, een boomstam, of gewoon in het zand. In de loop der tijd had ik zo mijn favorieten plekjes en uitzichten.
Bandor die dan mee was vond dat zitten oprecht stom en dat liet hij merken door vanaf het begin ongegeneerd te gaan blaffen totdat ik weer opstond en weer doorging. Ik had hem blijkbaar geleerd dat in actie zijn, leuker was.  Met de tijd ging het wel beter maar hij was al snel verveeld.
De vraag die bij mij nu opkomt: eh…¬† wie hij of ik?

Maar omdat ik voor mezelf wel het nut ervan inzag om even ‘gewoon’ ergens te gaan zitten bleef ik volhouden. Bandor was het er nog steeds niet mee eens maar Jouna die na een tijdje meeging als pup in de hondenkar, bleef er heel rustig onder. Nadat Bandor was overleden bleef Jouna alleen over. Wat mij toen zo verbaasde dat wanneer ik, tijdens de wandeling, ergens even ging zitten, zij erbij kwam liggen. Heel relaxed, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.

Ook hier in deze bosrijke omgeving heb ik zo mijn favorieten plekjes en verborgen pareltjes waar ik tijdens de wandeling eventjes ga zitten. Mijn telefoon staat dan op stil en ik geniet oprecht van de stilte en van de honden. Zit ik nog iets teveel in mijn hoofd dan merk ik dat direct aan de honden, die gaan dan hun eigen ding doen. Dat kan zijn, een beetje scharrelen, op de uitkijk gaan staan, klieren met elkaar etc. Maar ben ik ‘uit mijn hoofd’ dan binnen no-time ploffen ze naast mij neer.

Wat een heerlijkheid, dat is pas vertragen en heerlijk zennnnn, ik kan er oprecht van GENIETEN!

Verrtragen

Deze tekst is geschreven door Ursela Stokdijk | Chiboba, blij met je hond, die wél luistert. Het overnemen van deze tekst zonder schriftelijke toestemming is niet toegestaan. Delen van dit artikel op social media wordt zeer gewaardeerd.

Zennnnn