Gefeliciteerd je hebt of krijgt een pup!
Je bent blij en je staat te popelen om met hem aan de slag te gaan. Je wilt hem begrijpen en zo goed mogelijk begeleiden zodat hij kan uitgroeien tot een fijne stabiele hond en jouw nieuwe hondenmaatje.
Waarschijnlijk heb je al het internet afgestruind op zoek naar allerlei informatie en ondertussen realiseer je je, dat er wel heel veel op je afkomt.

Ik help je er graag bij, door middel van privélessen die helemaal gericht zijn op jou, jouw pup en jullie situatie.
Tijdens deze lessen ligt de nadruk op opvoeding, socialisatie en de (leer-en groei) ontwikkeling van jouw pup. De eerste les is bij jullie thuis en bestaat voornamelijk uit theorie en duurt ongeveer 1,5 uur.

In deze les behandelen we onderwerpen als:
* de eerste nachten in het nieuwe huis
* zindelijkheid
* bijten
* wel of geen bench
* alleen leren zijn
* lichaamstaal, hoe communiceren honden
en uiteraard worden jouw specifieke vragen beantwoord.
Deze eerste les kan al ingepland worden, zodra je weet dat jouw pup komt.

De daarop volgende lessen zijn praktijk lessen. Daar ga je aan de slag met de dingen die belangrijk zijn voor jou, wat wil je graag wat jouw pup doet of juist niet doet? Deze lessen worden in jouw eigen omgeving gegeven.

Je kunt denken aan oefeningen  zoals:
* wandelen aan een ontspannen lijn
* los laten lopen in een losloop gebied
* ontspannen en rustig omgaan met mensen, het verkeer en andere dieren
* maar ook komt het socialiseren met andere honden aan bod, want hoe kan je zien of het wel of niet ok is voor jouw pup?
Er zijn tal van voorbeelden waar iets mee gedaan kan worden.
Waar het vooral om gaat,  je gaat dat oefenen en doen wat voor jou belangrijk is.

Tijdens deze lessen wordt er gekeken naar de lichaamstaal van jouw pup. Hoe voelt hij zich, hoe zie je dat en wat heeft hij nodig van jou?

Deze praktijklessen duren ongeveer een uur.
Na een les heb je voldoende handvatten om weer even aan de slag te gaan maar mocht je tussendoor vragen hebben dan ben ik hiervoor bereikbaar.

Ondertussen heeft ervaring geleerd dat in het individuele traject het niet nodig is om iedere week af te spreken, mits je daar zelf de voorkeur aan geeft. Mijn voorkeur heeft om 1x per 2 weken af te spreken om wel een bepaalde continuïteit te kunnen waarborgen.

Hoe zit het dan met socialiseren?
Je hebt niet persé een puppengroep nodig om te socialiseren. Je ziet zo vaak puppen die totaal overprikkelt raken in een groep door alle afleidingen, dat ze totaal niet meer in staat zijn om te leren. Socialiseren is natuurlijk belangrijk voor zowel hond-hond contact als hond-mens contact en dat doe je 24/7. Gedoseerd en op het tempo van je pup!
Om jouw pup te socialiseren met andere honden is het beter en zoveel waardevoller om een paar volwassen honden met sociale vaardigheden, in je omgeving op te zoeken. Zo kan je pup op eigen tempo zijn eigen sociale vaardigheden leren. Ook tijdens de lessen zullen we honden tegen komen. Ik geef je graag het inzicht en handvatten hoe je hier het beste mee om kunt gaan.
Mocht het nodig zijn dan kan ik altijd nog één van mijn eigen honden inzetten. Maar dat kunnen we allemaal bespreken tijdens de lessen.

Spreekt dit je aan, schrijf je dan nu in
Details

(voor puppen tot 24 weken)
1e huisbezoek van 1,5 uur, vervolgens 4 praktijklessen van 1 uur
Jouw investering € 324,-
Ik werk binnen een straal van ongeveer 20 km rond Ees (Drenthe)
Kilometervergoeding € 0,35 per km
Lessen op te maken binnen 3 maanden na het 1e huisbezoek

Wanneer je een geplande afspraak binnen 36 uur voor aanvang annuleert, wordt 50% van de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Chiboba - witte herder met begeleider
Neem vooral de tijd die nodig is, om elkaar te leren kennen.