De feestdagen staan weer voor de deur. Of je nu bezoek krijgt of op bezoek gaat, één ding is zeker: het zorgt bij menigeen voor de nodige spanning. Vóór de feestdagen zijn veel mensen ‘druk’. Druk met inkopen doen, druk met gerechten bedenken, het huis ‘moet’ er gezellig uitzien, en zo zijn er vast nog wel een paar te bedenken. Ondertussen bekijkt onze trouwe viervoeter het van een afstandje. Hij snapt niets van dat drukke en rare gedoe.

Dat is natuurlijk niet zo raar, als je weet, dat onze honden van regelmaat en voorspelbaarheid houden.

Blijven jullie thuis? Maak dan, voordat er visite komt, nog even een lekkere wandeling met je hond. Zorg voor een goede voorbereiding. Springt hij op tegen het bezoek? Zet hem dan met een kluif of een gevulde Kong even apart, terwijl jij het bezoek begroet. Laat vervolgens het bezoek weten, hoe je graag zou willen, hoe zij met je hond omgaan.
Plan tussendoor ook nog even aandacht- en wandeltijd met hem in.
Geef je hond een rustige plek, uit de loop, waar hij niet gestoord wordt.

Gaat jouw hond, de komende feestdagen, mee op visite? Vergeet dan niet, om zijn eigen mand of kleed mee te nemen. Met zijn eigen mand of kleed creëer je makkelijker een eigen plek voor hem, met zijn eigen bekende geur. Een eigen plek geeft rust, voor jou en voor jouw hond.

Als je dan toch aan het sjouwen bent, vergeet dan niet, om een snuffelkleed o.i.d. en wat voertjes mee te nemen. Zo kun je, tijdens het al dan niet lange bezoek, je hond even geestelijk uitdagen, door zijn neus aan het werk te zetten.

O en tussendoor even een rondje om met de hond, is niet alleen fijn voor je hond, maar ook goed voor de spijsvertering :-).

Ik wens jou en jouw hondenmaatje(s) hele fijne dagen!

Deze tekst is geschreven door Ursela Stokdijk | Chiboba, blij met je hond, die wél luistert. Het overnemen van deze tekst zonder schriftelijke toestemming is niet toegestaan. Delen van dit artikel op social media wordt zeer gewaardeerd.

Jouw hond en de feestdagen