Begin 2022 kwam Noly als pup bij ons wonen, Jouna is op dat moment met haar 8 jaar een ”oudere-jongere” .
Met een pup van 8 weken en een volwassen hond van 8 jaar ben je in het begin aan het zoeken naar de balans om beide honden lichamelijk en geestelijk te geven wat ze nodig hebben.
8 weken of 8 jaar, er zit nogal een verschil in 🙂

Gelukkig had ik de beschikking over een hondenkar, zodat ik ”gewoon” mijn wandelingen met Jouna kon doen en Noly meeliftte in de kar.
Naarmate de maanden verstreken en Noly steeds groter werd moest er een nieuwe balans gevonden worden.
Noly kon fysiek wat meer aan, maar dat was nog niet genoeg om met de lange wandeling van Jouna mee te gaan. Dus loste ik dat op door afzonderlijk met de honden te lopen, het kost wat meer tijd maar het is ook echt genieten als je de honden apart aandacht kan geven. ( ik schreef hier eerder over Het hebben van 2 honden, 2 unieke individuen met verschillende behoeften

Noly is ondertussen ruim 14 maanden,  2 weken geleden heb ik met haar een rustig begin gemaakt met fietsen en vandaag mag ze voor de 2e keer mee met hardlopen. Fietsen en hardlopen heb ik met al mijn honden tot een bepaalde leeftijd gedaan en zit standaard in mijn repertoire 🙂 om zo de honden lichamelijk in conditie te houden.

Als ik mijn hardloopschoenen pak, komen beide honden verwachtingsvol aanlopen. Ik pak het tuig van Noly en doe deze om.
Jouna staat te wachten… en ik zeg tegen haar: Jij mag zo Jouna, ik ga eerst even met Noly. Ze zucht, draait zich om en gaat de kamer weer in.
Ze gaat al een halfjaar niet meer mee met hardlopen, het voelt niet goed om dat nog met haar te doen. Een lange wandeling gaat nog prima, ze is voor haar leeftijd in goede conditie maar mee met hardlopen is net een brug te ver voor deze dame die ruim 9 jaar is.

Ik ga met Noly naar buiten en moet even slikken….het is het besef, dat de rollen ineens zijn omgekeerd!

chiboba 2 honden hardlopen

Deze tekst is geschreven door Ursela Stokdijk | Chiboba, blij met je hond, die wél luistert. Het overnemen van deze tekst zonder schriftelijke toestemming is niet toegestaan. Delen van dit artikel op social media wordt zeer gewaardeerd.

Ineens zijn de rollen omgekeerd