Wat een rijkdom is het toch als je een viervoeter in huis hebt, ik denk dat menig hondenbezitter het daar wel mee eens is. Er is altijd leven in huis en er is altijd iemand die blij is om je te zien, of je nu 5 minuten weg bent geweest of een paar uur.
Er is geen excuus om niet naar buiten te gaan, de hond ‘moet’ immers uit.
Je kent je hond ondertussen, je weet wat zijn behoeften zijn en je speelt daar op in. Lange wandelingen, of juist korte wandelingen, heeft hij veel energie of kamt hij ondertussen met wat lichamelijke ongemakken en worden de wandelingen daarop aangepast?

Bij meerdere honden vind ik het altijd wel een uitdaging om te blijven kijken naar de behoeften van beide honden afzonderlijk. Het zijn immers 2 unieke individuen met ieder hun eigen behoeften en eventuele beperkingen.

Jouna is 9 jaar en is nog in good shape  🙂 en dat wil ik graag zo lang mogelijk zo houden. Zij vindt lange wandelingen, naast de fiets lopen of met mij mee hardlopen fantastisch.

Noly is op dit moment ruim 9 maanden, daar ben ik nog in een heel ander stadium bezig. Niet alleen vanwege haar opgroeiende lijf en de kwetsbaarheid van haar gewrichten, maar ook vooral omdat zij nog wel de nodige sturing kan gebruiken als wij aan de wandel zijn. De wandelingen met Noly zijn dan ook nog niet zo lang maar daar doe ik nog korte trainingsoefeningen en zoekopdrachtjes tussendoor en speel ik vooral in op dat, wat we tegenkomen.

Iedere dag probeer ik dan ook 1 wandeling apart met ze te wandelen. Het kost wat tijd, maar eerlijk is eerlijk: ik vind het zelf heerlijk en als ik dan kijk naar die blije en tevreden bekkies, denk ik zo maar dat het wederzijds is.

Q-time … ik kan het iedereen, met meer dan 1 hond, aanbevelen!
2 honden Chiboba
Deze tekst is geschreven door Ursela Stokdijk | Chiboba, blij met je hond, die wél luistert. Het overnemen van deze tekst zonder schriftelijke toestemming is niet toegestaan. Delen van dit artikel op social media wordt zeer gewaardeerd.

Het hebben van 2 honden, 2 unieke individuen met verschillende behoeften