Hersenwerk - Hondenschool Chiboba

Hersenwerk

doggies F5F5DC

Hersenwerk voor honden, er wordt veel over geschreven en het is hip. En met dat laatste bedoel ik eigenlijk, dat menig hondenbezitter met zijn hond aan het ‘hersenwerken’ is.

Maar wat is hersenwerk nu eigenlijk:

Hersenwerk voor honden zijn puzzels van allerlei soorten materiaal waar eten of een voorwerp in wordt verstopt. Je hond zal met al zijn zintuigen aan het werk gaan om deze op te zoeken en te bedenken hoe hij deze kan bemachtigen. Iedere hond heeft zijn eigen voorkeuren en mogelijkheden van hersenwerken. Het stimuleert de geest en ontspant!

Waarom hersenwerk:

Vroeger werden onze honden speciaal gefokt en ingezet voor bepaalde werkzaamheden. Vee bewaken, vee hoeden, geschoten wild ophalen, ongedierte verdelgen, etc. Nu is onze hond, nog steeds gefokt met deze speciale kenmerken, voornamelijk huishond.
Naast lichamelijke beweging heeft onze hond ook geestelijke uitdaging nodig. Het werk van vroeger is er immers nagenoeg niet meer. Hersenwerk is dan ook een leuke manier om je hond geestelijk uit te dagen. Neem daarbij dat honden graag willen samenwerken, iets wat naast het plezier ook de onderlinge band versterkt.

Bij hersenwerk is het belangrijk dat je werkt met een stappenplan en altijd vanuit rust en concentratie. Dit alles om frustratie en sloopgedrag te voorkomen. 

Wil je een workshop hersenwerk voor honden volgen, klik dan hier

Geef je de voorkeur aan een privéles dan kan dat ook.
In de wintermaanden wordt deze privéles binnen gegeven. Deze kost 50,- (60 minuten).
Een vervolg (privé) sessie van 3 lessen van 45 minuten, kost 97,-

Ursela is gecertificeerd begeleider  hersenwerk voor honden.

hersenwerk chiboba
Scroll naar top