27 mei 2024: Het is voorjaar, de zon schijnt en de temperaturen lopen inmiddels weer flink op. We trekken er weer massaal op uit. De bossen in, naar het strand, een stadje bekijken en noem het maar op. Ook wij 😉. Afgelopen week waren wij in het prachtige Brugge. Onze hond Noly was even een paar dagen uit logeren. Het was rond het middaguur dat wij het grote plein, dat vol in de zon lag, opliepen. Het was er een gezellige drukte. Terrassen vol, vrolijke mensen en veel honden.

Honden die braaf meeliepen in die enorme mensenmassa. Ondertussen was het al behoorlijk warm. Ik keek naar al die honden en vroeg mij serieus af: Waarom neemt iemand zijn hond mee naar zo’n drukke én warme plek? Is dat omdat de hond braaf meeloopt en dat het dus kan?

Ik weet het niet.
Wat ik wel weet en zag waren honden die het ontzettend warm hadden, kortademig waren en gelaten meeliepen. Sjokkend over die warme straattegels, liepen ze daar naast hun mens met enkel uitzicht op enkels en kuiten. Of zij het net zo naar hun zin hadden als hun eigenaren, ik betwijfel het ten zeerste 😕.

Als jouw hond met jou meegaat naar druktes, kijk dan eens kritisch naar je hond en vraag jezelf eens af: Is dit voor hem net zo leuk als voor jou en kan hij deze druktes ook echt aan?

je hond meenemen een drukke stad in

Kun je wel wat hulp gebruiken met het trainen van je hond? Bekijk dan het trainingsprogramma ‘Ken je hond’.

Deze tekst is geschreven door Ursela Stokdijk, Chiboba, blij met je hond die wél luistert.
Het overnemen van deze tekst zonder schriftelijke toestemming is niet toegestaan. Delen van dit artikel op social media wordt zeer gewaardeerd.

Een dagje uit met je hond