Ze is onrustig, ik merk het aan haar.
Ze trippelt heen en weer in huis en kan haar rust maar moeilijk vinden.
Oren gespitst, ieder kraakje wordt gehoord.
Ze is alert.
Te alert.

Als ik opsta, springt ze op en draait ze rondjes om haar as. Het is, over de top, gedrag voor mijn simpele opstaan. Ik loop naar de buitendeur en zie dat de wind behoorlijk is aangetrokken. Er is storm op komst.

Ik pak haar riem en laat haar even uit.

Als we terug komen rent ze in 1 streep naar de auto, waar de achterdeur nog van open staat.
Ze springt erin en gaat direct liggen.

Ik weet dat, in dit geval de auto, haar enorm veel rust geeft.

Ze mag van mij.

De storm in haar hoofd kan gaan liggen.

Mijn eigen draakje / gevoelig / geef ze een keuze.
Kijk waar jouw hond behoefte aan heeft!

 

Deze tekst is geschreven door Ursela Stokdijk, Chiboba blij met je hond die wél luistert. Het overnemen van deze tekst zonder schriftelijke toestemming is niet toegestaan. Delen van dit artikel op social media wordt zeer gewaardeerd.

Storm (in je hoofd)